Cikkek

Egy foszlós régiség

Zajlik a termelők, a malmok, a pékek, a forgalmazók és a fogyasztók kenyérháborúja az árak és a minőség frontján is. De azt csak kevesen tudják, hogy az a ropogós, aranybarna héjú, foszlós bélű, nosztalgiával emlegetett „hagyományos magyar fehér kenyér”, amire a leggyakrabban hivatkoznak, bizony igencsak modern ételféleség.

Címkék:

Korunk pestise a cukorbetegség?

Időzített bombaként ketyeg a cukorbetegség terjedése az emberiség fölött, legalábbis erre figyelmeztetnek a BBC riportjában indiai orvosok, akik szerint a diabéteszben szenvedők száma megháromszorozódhat a Földön az elkövetkező húsz évben.

Címkék:

Egy alma egy napra, nincs szükség orvosra

Így tartja a mondás. A kutatók arra is rájöttek, hogy az almában található több, mint 300 anyag közül a biofenoloknak tulajdonítható kiemelkedő egészségvédő hatás.

Cink kell a jó látáshoz - meg vitamin

Nagy mennyiségű antioxidáns vitaminnal és cinkkel nemcsak le lehet lassítani a látáskárosodást időskorban, de meg is lehet előzni a kialakulását. A retina betegsége hétmillió embert érint az Egyesült Államokban.

Címkék:

Dió csontritkulás ellen!

A csontritkulás ma már népbetegségnek számít, becslések szerint Magyarországon a lakosság 20 százaléka érintett, az ötven év feletti nők között pedig ennek sokszorosa a veszélyeztetett. Oka a kalcium-foszfor arány eltolódása, valamint a túlzott fehérjebevitel fokozza a csontritkulás kialakulásának lehetőségét. A megoldás kézenfekvőnek tűnik: több kalciumot és kevesebb fehérjét kell fogyasztani.

Címkék: