Hozzávalók:
a tésztához:
25 dkg Dénes-Natura hajdinaliszt,
5 dkg búzaliszt,
1 tojás,
5 dkg vaj,
só,
fél liter tej.
a töltelékhez (palacsintánként):
1 tojás,
reszelt sajt,
1 kis marék spenótlevél.
Elkészítés:
a tészta hozzávalóiból palacsintatésztát készítünk. Tej nélkül, kizárólag vízzel is készíthető. A palacsinta egyik oldalát megsütjük. A palacsintasütőben hagyjuk, ráütünk egy tojást, szétkenjük. Aki szereti, a sárgáját egyben hagyhatja. Rászórjuk a spenótleveleket, majd a reszelt sajtot. Lassan sütjük, míg a sajt ráolvad, ennyi idő alatt a tojás is megsül. A széleit megkenjük tejföllel, ráhajtogatjuk és tányérra csúsztatjuk. Melegen fogyasztjuk. Készíthetjük hagymás gombával, paradicsomszeletekkel, sült padlizsánnal is.
Comments