top of page
Szerző képeDénes-Natura receptek

Húsmentes Lasagne csicseriborsóval


Összetevők:

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 paradicsom

  • 2 sárgarépa

  • 1 fehérrépa

  • 5-6 fej gomba

  • 1 doboz lasagne tészta

  • 250 ml tejszín

  • 400 g sajt

  • 250 g Dénes-Natura csicseriborsó

  • 1 kis doboz sűrített paradicsom

  • olivaolaj a tál kenéséhez


Fűszerezéshez:

  • bors

  • oregano

  • bazsalikom

  • 1 tk. cukor, Dénes-Natura nádcukor vagy eritrit.


Elkészítés:

  • Beáztatjuk a csicseriborsót egy éjszakára (10-12 óra szükséges, a kétszeresére dagadnak a szemek). Az áztatás után háromszoros mennyiségű vízben egy kevés sóval puhára főzzük, leszűrjük és pépesítjük (robotgéppel, botmixerrel vagy bármilyen kézi eszközzel).

  • Megpucoljuk és felkockázzuk a zöldségeket, felaprítjuk a vöröshagymát és fokhagymát. Olajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát.

  • Egy-két percig kavargatjuk, majd beletesszük a sárgarépát és fehérrépát. Olajon kicsit pirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük és lefedve főzzük 10 percig.

  • Ha elforrt a leve, hozzáadjuk a gombát, sózzuk. pár percig kavargatjuk. Lefedjük, lassú tűzön puhulni hagyjuk.

  • Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot a paradicsomszószt és befűszerezzük (bazsalikom, oregano, só, bors, cukor). Pár percig összefőzzük az ízeket, majd lekapcsoljuk.

  • Hozzákeverjük a megfőtt és összedarált csicseriborsót.

  • Kiolajozunk egy üvegtálat, majd lerakunk egy sor lasagne tésztát és megsózzuk. Tejszínt öntünk a tetejére, úgy hogy ellepje. A zöldséges szósz felét rá öntjük, megszórjuk a sajt harmadával. A következő sor tésztát ráhelyezzük, megsózzuk, leöntjük tejszínnel, majd ráöntjük a szósz másik felét és még egy harmad reszelt sajtot. Ezt követően az utolsó sor tésztát is ráhelyezzük, megsózzuk, leöntjük tejszínnel majd a maradék reszelt sajtot rászórjuk.

  • Az üvegtálat lefedjük a fedelével vagy alufóliával. Alsó-felső sütéssel, 180 °C-on 30 percig lefedve sütjük, amíg megpuhul a tészta. Utána levesszük a tetejét és visszatesszük további 10 percre, hogy rápiruljon a sajt.

Comments


bottom of page