Hozzávalók:
250 g Dénes-Natura Ropp zabfasírt
50 g darált dió
350 ml forró víz
200 g Dénes-Natura Jázmin rizs
250 ml víz
1 csapott tk só
12 közepes tölteni való paprika
1 l sűrű paradicsomlé, 1 sűrített paradicsom, vagy 2 kg paradicsomból passzírozott friss lé
1 ek Dénes-Natura VegaNatura ételízesítő
1 ek Dénes-Natura nádcukor
1 gerezd fokhagyma
1 ek liszt a habaráshoz
2-3 ek étolaj
Elkészítés:
A fasírtport összekeverjük a darált dióval és leforrázzuk a kimért vízzel. Állni hagyjuk. A jázmin rizst kevés olajon felforrósítjuk, leöntjük a 2,5 dl vízzel (ez az egyébként szükséges mennyiség fele), ízesítjük a sóval, felforraljuk, lefedjük és megvárjuk, hogy a vizet felszívja. A fokhagymát megtisztítjuk, átnyomjuk és kicsit átforrósítjuk az olajban (ha soká sütjük, keserű lesz). Felöntjük a paradicsomlével és 1 l vízzel, ízesítjük az ételízesítővel és a cukorral, majd feltesszük főni. Kikaparjuk a paprikákat, a megfőtt rizst a fasírtporhoz keverjük, a tölteléket fakanállal vagy kézzel jól „átgyúrjuk” és megtöltjük vele a paprikákat. Fakanállal mélyedést nyomunk mindegyikbe, hogy a rizsnek legyen helye megdagadni. Ha felforrt a főzőlé, beletesszük a megtöltött paprikákat és az újraforrástól számított 45-50 percig főzzük. A főzés közben elpárolgott vizet pótoljuk. Ha sűrűbbre szeretnénk a lét, simára keverünk 2-3 dl vizet 1 ek liszttel és óvatosan kevergetve behabarjuk.
Comments